вівторок, 16 листопада 2021 р.

 16 листопада у світі відзначають Міжнародний день толерантності.

Свято запровадили ще у 1995 році, коли ЮНЕСКО ухвалила Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від віросповідання, національності, сексуальної орієнтації або кольору шкіри.

Толерантність – це насамперед про повагу, про прийняття і про визнання основоположних прав і свобод людини. Про розуміння, що усі ми різні і маємо право на самовираження.

Принципи рівності та недискримінації закріплені у міжнародному та національному законодавстві, згідно з якими всі люди є вільними і рівними у своїй гідності та правах.

Зрештою, щасливе життя неможливо побудувати на нетерпимості. Вона руйнує зсередини, отруює, і якщо люди не перестануть вішати одне на одного ярлики, то попереду нашу планету чекатиме лише темрява. Там не залишиться місця ні нам, ні нашим нащадкам.

Пам’ятаймо, що бути людяними – це обов’язок кожного з нас. Вирощувати сильне, здорове, толерантне й мудре покоління – це наша спільна робота. І якщо ми прищеплюватимемо ненависть, вона до нас і повернеться.

Цінуймо, поважаймо і підтримуймо одне одного!





Немає коментарів:

Дописати коментар