понеділок, 22 березня 2021 р.

Здобувачам освіти

 



Цінуй життя,

Воно найбільше щастя.

Цінуй його, люби  і поважай,

Повір у себе – і тоді все вдасться,

Ти – неповторна особистість.

Пам’ятай!

    Життя – це безцінний дар, який людина одержує при народженні. Ми повинні цінувати власне життя, береги його і любити, адже воно таке багатогранне та різноманітне. А всі люди на землі – яскраві, дивовижні, прекрасні. Для попередження та подолання будь-яких негараздів у житті варто розвивати позитивне мислення.



Ось декілька порад, якідопоможуть

 Вам у цьому:

1. Завжди використовуйте тільки позитивні слова і в думках, і під час розмови. Такі як: "я можу”, "я здатний”, "це можливо”,"я зможу це зробити”.

2. Пропускайте у свою підсвідомість тільки відчуття сили, щастя та успіху.

3. Ігноруйте негативні думки, замінюючи їх оптимістичними.

4. Перш ніж почати будь-яку справу, чітко візуалізуйте у своїй свідомості її успішний результат.

5. Щоденно читайте щось натхненне.

6. Більше посміхайтеся, це допоможе мислити позитивно.

7. Дивіться фільми, які допомагають відчувати себе щасливим, скоротіть час перегляду новин і перебування в мережі Інтернет.

9. Асоціюйте себе з людьми, які мислять позитивно.

10. Завжди сидіть і ходіть з прямою спиною (це буде зміцнювати впевненість у собі і наповнить внутрішньою силою).

11. Займайтесь будь-якою фізичною активністю та віднайдіть власне хобі.

 

Керуючись запропонованими порадами,

ви привчите свій розум думати позитивно!

Позитивне мислення – щасливе життя!



Поговоримо про толерантність

«Ми різні - в цьому наше багатство. 

                                                                                Ми разом - в цьому наша сила»

Усі люди різняться між собою. Одні мають білий колір шкіри, інші – чорний або жовтий. Одні люди високі, інші – невисокі. Одні стрункі, інші – повні. Люди звертають увагу на відмінності, але це не означає, що хтось є кращим за інших. Хоча в історії були випадки, коли люди лише через колір шкіри чи соціальне походження принижували інших людей, вважали їх гіршими за себе. Згадаємо такі випадки в історії людства. Чому виникають сварки, бійки, війни?

  Сьогодні ми познайомимось з вами з новим словом « толерантність». 

Поняття «толерантність» у різних мовах має різні відтінки. Я познайомлю вас лише з деякими.

-    В англійській мові – це готовність і здатність без протесту сприймати особистість або подію.

-    У французькій – повага свободи іншого, його способи думки, поведінки, політичних і релігійних поглядів.

-         У китайській – уміння дозволяти, допускати, проявляти терпимість до інших.

-         В арабській – прощення, поблажливість, схильність до інших.

-         У перській – терпіння, витривалість, готовність до примирення.

Термін «толерантність» походить з латинської і означає різновид взаємодії та взаємовідносин між окремими людьми на основі взаємоповаги.

Толерантність – терпіння до чужих думок, поведінки, повага до національних і культурних відмінностей, прагнення до взаєморозуміння між народами світу.

Толерантність – це визнання і повага до інших людей, вміння жити разом з іншими людьми.

Толерантність  передбачає, що у мене є свої погляди, у когось іншого вони інші, і хоча я ці погляди не поділяю, але терпимо до них ставлюся

       Для чого потрібна толерантність

 Взаєморозуміння та толерантність… Кожен по-своєму розуміє значення цих слів. Для когось це любов до інших, для когось терпіння, а для деяких ці риси взагалі не відіграють особливої ролі у житті.

Майже чверть усього населення живе без цих рис, але ж без них людина не може уникати конфліктів й вигадує собі неіснуючі проблеми. Нам необхідно бути хоч трохи добрішими один до одного, розуміти та допомагати один одному. 

Мені здається: у голові кожної людини лише думки про власне благо. Раніше теж не всі турбувалися про тих, хто поруч, але поняття доброта, толерантність та взаєморозуміння були близькими кожному. Зараз ситуація помітно погіршилася. Ми не вміємо толерантно відноситися до інших, розуміти та поважати думку співрозмовника, вміти вислухати та підтримати людину, яка хоче бути почутою. На жаль, не всі розуміють реальну загрозу для суспільства без щирих відносин між людьми. Більша частина населення гадає, що лише матеріальне становище відіграватиме значущу роль у нашому майбутньому, адже ми самі створюємо своє завтра і обираємо свій життєвий шлях, на якому все продається і купується. Люди дуже багато винайшли для комфортного життя, але тепер ми відгородилися один від одного високими парканами, не сподіваємося на підтримку інших, забули про довкілля, про кохання, повагу, честь, совість, вдячність, про близьких, рідних і чужих…

Усі марять лише грошима, але життя, в якому на гроші моляться, безглузде, в ньому неймовірна кількість сутичок, непорозумінь та негараздів. Наше суспільство катастрофічно втрачає добрих, толерантних, щедрих людей і потребує поставити ці риси на перше місце. І навіть підлітки хочуть виділитися не за допомогою доброти, розуму, а так званими крутими звичками: курінням, пияцтвом, наркозалежністю, не розуміючи, наскільки це небезпечно для сьогоднішнього і майбутнього дорослого життя.

Толерантність, терпіння, стриманість та взаєморозуміння – ці риси точно не притаманні сучасному суспільству. Лише небагатьом у нашій країні притаманне вміння вислухати та зрозуміти, почути і допомогти. Ми ніяк не схожі на зразкових людей, які допомагають один одному у важку хвилину, терпимо відносяться один до одного, дотримуються правил людяності по відношенню до оточуючих.

16 листопада в світі відзначався міжнародний День толерантності. Чи важливо сьогодні бути толерантними?

Поради для учнів

Для того, щоб не відчувати себе самотнім і незрозумілим для інших, треба реально оцінювати свої можливості. Шлях до толерантності та вміння слухати треба починати з себе – визнати, що кожен із нас не зовсім той, ким здається.

1.   Поставити себе на місце товариша. Кожна людина думає, що інші знають її лише наполовину. Показова поведінка «я знаю про тебе все» не лише пригнічує співбесідника, а й викликає у нього почуття образи. Поміняйтеся ролями/масками та поводьтеся так, наче ви найбільше у світі хочете побачити ще одну незвідану сторону близької людини.

2.   Абсолюту не існує. Кожна людина змінюється щодня. Її уподобання, теорії, принципи та плани не можуть бути постійними. Тому не варто ділити друзів на тих, «хто ходить до кінотеатрів», і тих, «кому марно навіть пропонувати». Якщо ви цінуєте людину, завжди знайдеться 5 хв, аби перевірити, чи не змінилися її смаки. Проте уважність не повинна перетворитися на надокучливість.

3.   Відкритися самому. Аби краще зрозуміти когось, треба відкритися людям та показати справжнього себе. Це стане не лише прикладом для інших, а й допоможе людині знайти в собі те, що інші давно зауважили, а вона не помічала.


ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ В IНТЕРНЕТI









Немає коментарів:

Дописати коментар