понеділок, 13 грудня 2021 р.

 Учнівський та педагогічний колектив Професійно – технічного училища  приєдналися до щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Акція проходила з 25 листопада по 10 грудня під девізом «Від миру вдома до миру в усьому світі», з метою привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства.

В рамках акції «16 днів проти насильства» психологічною службою розповсюджувалися інформаційно – просвітницькі буклети «Протидія насильству», «Життя без насильства», «Попередження насильства в сім’ї» серед здобувачів освіти та надавалися рекомендації педагогам щодо подолання проявів насильства серед підлітків. 

Протягом акції проведені профілактичні заходи:

  • Акція «Синя стрічка»;

  • Психологічна гра «Підтримай мене»;

  • Анкетування здобувачів освіти «Виявлення насильства», «Молодь та противоправна поведінка»;

  • Просвітницький  захід "Всесвітній день боротьби зі СНІДом», перегляд та обговорення відео – презентації «Знати, щоб жити». На закріплення матеріалу  гра «Міф чи правда»;

  • Година спілкування «Живи вільно».  За допомогою настільних ігор «Рожеві окуляри» , «Ліза та її друзі подорожують світом»  ознайомили учнів з противоправними явищами торгівлі людьми, з його сучасними проявами;

  • Бесіда – дискусія «Захист своїх прав в інтернеті. Говорили про секстинг, грумінг. Учням продемонстрували та обговорили презентації та відео з даної тематики;

  • Година спілкування «Мій світ без жорстокості й насильства», «Кібербулінг»;

  • Просвітницький захід «Ти – людина, значить маєш право» до Міжнародного дня захисту прав людини, а також соціологічне дослідження «Молодь про свої права». 

Підводячи підсумок проведення щорічної міжнародної акції «16 днів проти насильства», можна відмітити, що учні зрозуміли те, що насильство є порушенням прав людини. Кожен з нас має сказати «Ні!» насильству!  Тож давайте будемо сильнішими: творити добро, помічати красу навколо себе і дарувати її оточуючим! 

C:\Users\Asus\AppData\Local\Packages\Microsoft.YourPhone_8wekyb3d8bbwe\TempState\medias\20211202_083752.jpg



C:\Users\Asus\AppData\Local\Packages\Microsoft.YourPhone_8wekyb3d8bbwe\TempState\medias\20211207_083915.jpg



Немає коментарів:

Дописати коментар